Rapportage
De rapportage van het Drempelonderzoek bestaat uit vier onderdelen. Voor de groep/klas is er een overzichtsblad gebaseerd op het advies en een niveaublad gesorteerd op het gemiddelde DQ. Daarnaast bestaat de rapportage per leerling uit twee bladen.
Op het eerste leerling rapportageblad wordt een overzicht gegeven van de scores. Uiteengezet in: DQ, DLE, schaal I-V, referentieniveau XFS, sprake van leerachterstand, % leerachterstand. Daarnaast is er een plaatsbepalingsoverzicht van de 9-puntsschaal (stanines) per toets-per leerweg. In het plaatsbepalingsoverzicht geven we inzicht in de prestatie van de leerling gekoppeld aan de prestaties van leerlingen die verwezen worden naar een leerweg in het voortgezetonderwijs.
Het tweede blad van de leerling rapportage geeft een grafisch van de DQ-score per toets, het gewogen gemiddelde en het leerwegadvies.
In de advisering voor het basisonderwijs wordt leerwinst in de loop van het jaar ingecalculeerd. Bijvoorbeeld, in februari is er een hoger aantal goed nodig voor een havo-advies dan in de maand september of oktober. Dit betekent ook dat de getal reeksen die op het tweede blad van leerlingen staan kunnen afwijken met de demo die op deze website staat.
Het Drempelonderzoek werkt met meerdere normeringen (groep 7 maart-juni en groep 8 september-oktober, november-december, januari-februari) die door jaarlijks onderzoek worden geactualiseerd.
Bij de rapportages zit ook een leeswijzer. Deze is te gebruiken om informatie voor ouders samen te stellen. Het Drempelonderzoek wordt op veel manieren gebruikt, zodat we geen standaard "ouderblad" hebben.
Op de downloadpagina vindt u voorbeelden van de leerling rapportage en de leeswijzer.